DYREKOMMUNIKASJON

Dyr kommuniserer på mange måter, bla ved lukt, lyd, kroppsspråk og ved telepati.
Og det er ved telepati vi kan ta imot opplysninger og ha samtaler med et dyr.
Man bruker sin 6 sans, intuisjon, klarsyn, men det er likevel en bevisst kommunikasjon.

Dyr har også en fri vilje, ved adferdsproblemer kan man kanskje få de til å endre seg, man kan ikke tvinge dem, men kanskje er opplysningene man får viktigere å ta til seg, adferdsproblemer har jo som regel en årsak, hos dyr som hos oss mennesker. Endring av treningsvaner, omgås dyr og mennesker på en annen måte eller andre ting dyret legger vekt på kan kanskje endre adferd. Dyrene vil kunne fortelle om ønsker eller plager.

Jeg er utdannet og sertifisert dyretolk ved Sissel Grana og Sigrasenteret, jeg jobber nå der i tillegg.
Mange tar et helgekurs i dyrekommunikasjon og kaller seg dyretolk. Dette ødelegger selvsagt ryktet for mange andre som prøver å være seriøse og har lyst til å lære mer og få mer bredde i kunnskapen om dyr før man går ut og tar betalt for oppdrag. Det er litt skremmenede når man tenker på hvor mye makt vi kan ha i en slik rolle og hvor mye vi bør tillegge oss kunnskap om treningsmetoder, art, rase og adferd for å jobbe med dette. Det er veldig stort ansvar å formidle dyrs ønsker om endringer, helsetilstand og andre viktige ting som kommer opp under en samtale. Derfor er det vel så viktig at eier er villig til å ta det seriøst og sjekke det som kommer opp når dyret nå endelig har fått en mulighet til å fortelle det den har på hjertet.
Og det er også viktig for meg å være ydmyk i forhold til dette.

Min oppgave er ikke å stille noen diagnose, det er en veterinærs jobb, men det hender det dukker opp ting med helsen som bør sjekkes ut hos veterinær. Jeg kan derfor bare fortelle hva dyret forteller og er ikke ansvarlig for hva veterinær eller behandeler finner eller ikke finner. En osteopat eller kiropraktor kan også finne ting ved skjelett og muskler som en veterinær ikke vil se på et røntgenbilde. Det viser seg at veldig mange dyr har låsninger eller problemer med muskulaturen. Mistenker du at dyret er sykt må du dra til en veterinær før jeg tar en samtale. Om man lytter til det dyrene har og si kan man bli både gledelig overrasket, sjokkert og forundret.

Jeg jobber også mye med dyr som er kommet bort fra eier, du kan lese mer om dette under "savnetsaker".